Flere vælger billig olie: Pomace sniger sig ind i danskernes køkkener




Link kopieret

Nationalt
Nyheder
Spise
Foto: Fulvio Ciccolo - Unsplash
De høje priser på olivenolie har fået mange danskere til at skifte ekstra jomfruolivenolie ud med det billigere alternativ pomace. Dårlige høstår og klimaforandringer har presset prisen op, og pomace-olie er nu blevet en mere synlig vare i indkøbskurven.
Pomace-olie fremstilles af resterne fra olivenproduktionen og ekstraheres kemisk, hvilket betyder lavere kvalitet – men også lavere pris og højere rygepunkt, hvilket gør den egnet til stegning.
Dagligvarekæder som Salling Group og Dagrofa melder om markant stigende salg, mens andre kæder som Coop og Rema 1000 har valgt ikke at satse fast på produktet. Samtidig begynder priserne på kvalitetsolier langsomt at falde igen, hvilket kan få flere til at vende tilbage til de dyrere dråber.
Faktaboks:
- Prisen på olivenolie er næsten fordoblet siden 2019
- Pomace er en olie udvundet kemisk af rester fra oliven
- Salget af pomace-olie er steget i bl.a. Meny, Spar og Netto
- Coop og Rema 1000 fører ikke pomace-olie fast
- Pomace har lavere kvalitet men tåler højere varme
- Markedet for olivenolie forventes at stabilisere sig




Link kopieret